Bridgelessen

Lessen en cursussen

Als u (beter) wilt leren bridgen bent u bij de startersclub De Nieuwe Lichting (DNL) aan het goede adres. De startersclub DNL is één van de deelnemende bridgeclubs binnen het samenwerkingsverband Bridgestad Hengelo/Borne en verzorgt onder andere lessen voor beginners en gevorderden.

Daarnaast worden er opfris- en flits-cursussen op maat aangeboden. Onze docenten zijn ervaren en gekwalificeerd. Zij werken met moderne methodes volgens de nieuwste inzichten in het hedendaagse bridge.

Startersclub 'De Nieuwe Lichting' organiseert elke zomer twee kennismakingsavonden om u wat van het spel te laten zien en te laten proberen. De eerstvolgende avonden zijn:

     maandagavond 28 augustus 2023, van 20:00 - 22:00 uur in de Stefanshof, Grotestraat 207 in Borne

     donderdag 31 augustus 2023, van 20:00 - 22:00 uur in het Denksportcentrum, Cesar Franckstraat 36 in Hengelo

De toegang is gratis, u bent van harte welkom!


Neem contact met ons op als u meer informatie wilt over ons aanbod, maar u kunt hier ook direct uw interesse voor een bridgecursus aangeven. Voor meer informatie mail naar: st.bridgestadhengelo@gmail.com 

2023-2024

Startersclub 'De Nieuwe Lichting' organiseert ook in 2023-2024 weer cursussen voor beginnende bridgers. De lessen worden op de maandagavonden verzorgd door onze docent  Marianne Kerkhof in het Denksportcentrum Hengelo, te beginnen op 18 september, en duurt 24 lesavonden. Een tweede lesgroep start op donderdagavond 21 september 2023 onder de gezamelijke leiding van onze docenten Henri Bruel en Arthur Hollink, eveneens 24 lesavonden. De gebruikte methode is 'Start met Bridge', aanbevolenn door de Nederlandse Bridge Bond.

De eerste twee lessen mag je vrijblijvend volgen en pas bij de derde les beslis je  of je definitief doorgaat.  

Voor wie het leuk vindt is er een vervolgcursus van weer 24 lessen. Dit jaar beginnen die op dinsdagavond 19 september 2023 (docent Claudia Brosens) en op de maandagavond 18 september 2023 (docent Nico van Diepen). Daarna kunnen cursisten nog twee jaar lid blijven van de oefenclub DNL op donderdagavond waar onder begeleiding van ervaren bridgers geoefend kan worden voor het club bridgen. Daarbij wordt elke week een spel uitgelegd en zijn er thema-avonden om te herhalen en te verdiepen.

Lees verder bij: