startersclub DNL

Startersclub De Nieuwe Lichting (DNL) is een echte bridgeclub. Deze club speelt op de donderdagavond in het Denksportcentrum. Een startersclub is bedoeld om bridgers, die een cursus volgen of hebben gevolgd, een geleidelijke overgang te bieden naar het clubbridgen. Ex-curisten zijn ook welkom bij de oefenclub, wanneer zij nog niet zo goed meekomen in de onderste lijn of zich onzeker voelen bij een NBB-club. Het is net als bij een taalcursus: wanneer je twee jaar Franse les hebt gehad spreek je ook nog geen Frans als de Fransen. Je hebt conversatielessen nodig.

Zo is het ook met bridgen. Bij deze startersclub leer je op halve snelheid hoe een competitie werkt, hoe je de scores bijhoudt, wat de regels zijn, hoe je een systeemkaart maakt, hoe je hulp kunt inroepen, waar een arbiter voor is en wat de wedstrijdleider doet. Bij DNL krijg je elke speelavond na de pauze één spel nader uitgelegd en er zijn ervaren bridgers als begeleider aanwezig die desgevraagd te hulp schieten. Ook zijn er af en toe thema-avonden, et cetera.

DNL is dus een bridgeclub, die er rekening mee houdt dat je een beginner bent. Zodra je vindt dat het te langzaam gaat, ben je toe aan een reguliere bridgeclub. Van DNL mag je, na de cursus, nog maximaal twee jaar lid blijven.


Neem contact met ons op als u meer informatie wilt over deze startersclub: st.bridgestadhengelo@gmail.com  

Óf neem een kijkje op de clubwebsite van DNL 


Blijven bridgen.pdf

Dat bridgen leuk is voor jong en oud, bewijst dit korte filmpje van de NOS: https://nos.nl/video/2456541-bridgen-voor-kinderen