Docenten

Claudia Brosens


Claudia speelt ruim 20 jaar bridge, al vele jaren o.a. bij de Bornse Bridge Club. Na het behalen van haar diploma bridgedocent geeft ze al jaren les met veel plezier. Claudia: “Iedereen kan leren bridgen, maak kennis met bridge en ontdek hoe leuk het is”.


Een ex-cursist schreef: “Claudia maakt van bridge een uitdagend gezelschapsspel. Goede begrijpelijke uitleg met een vleug directe humor. Iedere les een feestje”.

Arthur Hollink

Ik ben de enige van zes kinderen die het bridgen van zijn ouders heeft geleerd. Maar dat is dan wel meer dan 50 jaar geleden. Mijn club is Het Twentse Ros in Hengelo.

Bridgen is zo leuk. De normale clubcompetitie, maar vooral ook bridge-weekeinden en op vakantie in het buitenland. Bij toeval ben ik in het docentschap gerold en ik vind het erg leuk om de beginnende bridger een beetje op weg te helpen.

Marianne Kerkhof

Ik speel inmiddels al vijftig jaar bridge, de laatste jaren bij De Boerderie in Enschede. Ik heb het spel inderdaad jong geleerd, van mijn aardrijkskundelerares, zelf een fanatieke speelster, die iedereen  enthousiast wist te krijgen en ons altijd attendeerde op leuke toernooien. Ik hoop mijn cursisten hetzelfde te bieden.

Nico van Diepen

In de jaren zestig van de vorige eeuw introduceerden mijn zus en zwager het spel bridge in onze kaartgekke familie. Iedereen raakte verslingerd aan (robber)bridge. Tijdens mijn studie in de jaren zeventig infecteerde ik mijn huisgenoten en werden we allemaal lid van de bridgeclub Drienerlo. Daar heb ik serieus leren bridgen. Na een bridgepauze van een tiental jaren heb ik in 2010 het spel weer opgevat bij De Boerderie. Toen heb ik ook de docentenopleiding gevolgd, en sindsdien heb ik bridgeles gegeven.

Henri Bruel

Speelt al vele jaren bridge bij zowel het Twentse Ros als De Boerderie. Is tevens ook arbiter bij het Twentse Ros en arbiter en TC-lid bij de Boerderie.

Hendrik Stuiver

 

Is bridge moeilijk en elitair?

Nee hoor, bridge is uitdagend en sociaal.

Of bridge nu een sport is, of gewoon een spelletje, het maakt niet uit, bridge is leuk en kan door iedereen geleerd en beoefend worden, bovendien houdt het je hersens fit.

'Elke avond vol verrassingen en altijd weer een gezellig avondje uit', dat is mijn motto.