Unicef

Datum: november 2023
Plaats: Denksportcentrum aan de Cesar Franckstraat 36 in Hengelo
Inschrijven op onze  Evenementensite

Stichting Bridgestad Hengelo/Borne organiseert twee "goede doelen drives" per jaar in het Denksportcentrum. De editie 2020 en 2021 zijn geannuleerd i.v.m. de coronamaatregelen. De volgende editie van de Unicef drive is in november 2023. De inschrijving daarvoor opent in september 2023.

Laatste Unicef drive 

Project: Jong Jordanie - voorbereid op de banen van de toekomst
Deelnemers: 98
Opbrengst: € 1050,00

Jordanië is een baken van stabiliteit in het Midden-Oosten. Van oudsher is het land een safe haven voor vluchtelingen. Op het moment van de bridgedrive werden honderdduizend Syrische vluchtelingen opgevangen in kampen. Het Za'atari kamp is het bekendste voorbeeld met ruim 80.000 mensen.

Jeugdwerkloosheid. Eén van de grootste problemen in Jordanië is jeugdwerkloosheid. Jongeren missen de kennis en vaardigheden die cruciaal zijn voor een arbeidsmarkt die pijlsnel verandert. Ze hebben veel te verwerken of jarenlang onderwijs gemist. UNICEF wil dat deze jongeren vaardigheden leren en om zich te kunnen voorbereiden op een studie en werk. Een verloren generatie moet voorkomen worden. Daarom wil UNICEF adolescenten in Jordanië bereiken met innovatief onderwijs, zodat ze een opleiding voor de toekomst krijgen.

Eerste stappen naar de arbeidsmarkt:
80.000 adolescenten en jongeren in Jordanië krijgen een specifieke technische training om hun kansen op de arbeidmarkt te vergroten.
50.000 jongeren worden begeleid bij de eerste stappen op de arbeidsmarkt. In het Za'atari kamp heeft UNICEF samen met startups een textielproductielijn opgezet.