Samenwerking

De Hengelose bridgeclubs De Derde Hand, Hengelosche Bridge Club, Open Kaart, Het Twentse Ros, Teletroef, Bridgesociëteit Borne en de Bornse Bridgeclub hebben zich verenigd in de stichting Bridgestad Hengelo/Borne. Veel initiatieven maken gewoon meer kans om te slagen als je dat samen doet. Wat begon met een gezamenlijke NBB-startersclub 'De Nieuwe Lichting' groeide in korte tijd uit tot een samenwerkingsverband dat ruimte geeft aan vele bridgeprojecten.

Voorbeelden hiervan zijn de Ladies Only drive, een Zwitserstoernooi in het najaar, twee goede doelen drives en de Bridge kroegentocht Hengelo.

Startersclub 'De Nieuwe Lichting (DNL)' was een onderdeel van stichting Bridgestad Hengelo/Borne, maar is inmiddels verzelfstandigd omdat het al lang geen "activiteitje" meer is. Er zijn jaarlijks vier lesgroepen met vijf gekwalificeerde docenten. Daarnaast is er de drukbezochte oefenclub op donderdagavond waar (afgestudeerde) cursisten onder begeleiding in een rustig tempo kunnen wennen aan het clubbridgen. De begeleiding bij een oefenclub wordt verzorgd door ervaren bridgers uit de participerende clubs.